nightscout-rileylink

RileyLink е платка, която има антена работеща на честотата на инсулиновата помпа.  Ако помпата е европейска, тази честота е 868 mHz , а ако е американска е 915 mHz. Съответно към телефона се свързва с BLE( Bluetooth Low Energy ) .

rileylink

Тъй като скоро не се очаква да има поръчка с антени на европейска честота, е хубаво да знаете, че когато платката е с антена на американска честота , пак може да се свързва с европейска помпа , но обхватът на радио сигналът е по-малък. Разполагам и с двата вида платки, и скоро се надявам да мога да направя тест , колко точно е разликата в обхвата.

За да добиете представа колко малка е тази платка, погледнете следващата снимка !!!!!

cg7ujmvu8ae8bps

Към момента платката може да качва данни от следните модели помпи, като гледате, най-долният ред. Работи се по варианта да може, да се качват данни от модел 722 , но когато това стане реалност ще пиша.

screen-shot-2016-10-07-at-22-12-14

 

Как работи цялата схема, показа графично на първата картинка. Трансмитерът измерва нивото на глюкоза в захарта и предава информацията на помпата.  Платката прочита информацията от помпата и предава на телефона, който от своя страна качва информацията към Найтскаут сайта.

За да качите програмата на своя iPhone е необходимо , сами да я компилирате . Това става чрез Xcode . След като компилирате програмата , тя ще е валидна за 7 дни, след което трябва да повторите процеса. Ако имате проблем с компилирането на програма, най вероятно е необходимо да си купите Apple Developer account , който струва 99$  на година.

Допълнителна информация на английски може да намерите в тук .

Платката може да поръчате от https://getrileylink.org  . Лично аз макар, че пратката беше с проследяване я пратих до Англия. Веднъж ми мотаха пратка от САЩ 3 месеца и вече нямам доверие на Български Пощи. Ако ви се рискува, ще се радвам да знам какво е станало .