Доста хора, включително и аз от невнимание кликваме някъде в настройките на Майрософт Азур и след това идва една сметка, която трябва да платим, за да продължи да работи нашия сайт.

Затова в няколко стъпки ще обясня къде да проверите какъв вид план сте избрали и съответно как да го анулирате .

Съветвам влизането да го правите през  www.manage.windowsazure.com .  От този линк имате достъп, до стария изглед на портала и лично на мен ми е по-лесно да се ориентирам там.

След като влезете кликвате в горния десен ъгъл, върху имейла си и от показващото се меню избирате View my bill.
Screen Shot 2016-04-04 at 19.57.35
След това ще ви се отвори страницата с настройките на профила. Ако не сте вече там, кликнете върху Subscriptions. Когато се регистрирате в Азуе първите 30 дни ползвате безплатен акаунт, след това трябва да изберете план. Правилният план е Pay-as-you-go . Това означава , че ще плащате , каквото използвате. Но потреблението на сайта е толкова малко, че реално няма нужда да се плаща нищо. Ако екранът ви изглежда като снимката отдолу всичко е наред и няма какво да променяте.

Screen Shot 2016-04-04 at 19.47.41

Ако имате повече от един план, на този екран, трябва да деактивирате плановете, различни от Pay-as-you-go. Това става като кликнете върху Active . Ще ви се отвори следният прозорец, където най отдолу избирате Cancel subscription.

Screen Shot 2016-04-04 at 19.48.53

За съжаление не мога да кажа със сигурност как изглежда следващият прозорец, защото така ще деактивирам собственият си акаунт, но предполагам, че ще излезе съобщение в което ще ви пита, дали сте сигурни , че искате да анулирате плана.

 

Второто нещо , което трябва да проверите е в самите настройки на сайта ви. Влизате отново през www.manage.windowsazure.com и кликвате върху името на сайта си. Ще ви се отвори прозорец , като този отдолу.

Screen Shot 2016-04-04 at 20.05.04

След това кликнете върху Scale . Избраното трябва да е FREE. Ако по някаква случайност е SHARED . Променете го на FREE, като кликнете отдоре и след това натиснете бутона Save , най отдолу на страницата.

Screen Shot 2016-04-04 at 20.06.04

Screen Shot 2016-04-04 at 20.08.14