kit_modele_freestyle_libre22

Вие четете този пост, благодарение на Севда. Тя отдели време да го напише и оформи . Аз само го качих в блога.

Как да поръчаме четец Либре и сензори от Англия или Германия.

  1. Регистрирате се в сайта на транспортна фирма Габко
  2. Влизате в сайта на либре   Freestyle Libre Uk , кликвате на  Take me  to freestylelibre.co.uk – > Sign in-> New customer ->Continue попълвате си данните , създавате акаунта, след това ще получите имейл с линк , на  който да потвърдите регистрацията.
  3. След като влезете с имейл и парола,
    отивате на Products, ако поръчвате четец и сензори избирате Starter pack /включва четеца и 2 сензора/.  Добавяте в кошницата /add to basket/ ->proceed to checkout  -> слагате отметка тук  I claim relief from Value Added Tax *, за да ви се приспадне ДДС-то и то автоматично си преизчислява сумата. –> Proceed to checkout.
  4. Попълвате  адреса за получаване, за целта влизате в сайта на Габко –> адрес в UK. Задължително пр
    еди името си вписвате ID номера, който ще получите като се регистрирате в Габко. По този ID  номер, Габко разпределят пратките, затова е задължително да го впишете.
  5. Пример :

First name:  ID12345 Ivan /изписвате имената на
латиница/

Last name:  Petrov

Останалата част от адресът на Габко, може да намерите в сайта им след като се регистрирате.

Много е важно , да напишеше съкратеното име на адреса, иначе няма да ви стигнат символите . 

За доставка от Германия, по същия начин , само ползвате от сайта на Габко, адреса в DE.

Eligibility declaration for relief from Value Added Tax (VAT) by a disabled person or a registred charity

Тук попълвате отново адреса и потвърждавате , че вие сте диабетик или купувате консумативи за друг човек с диабет. 

След това слагате отметка (Signature)  pastedGraphic.pngI confirm ,

-> Proceed to checkout

– > Delivery 4,94 паунда / доставка/

-> Continue to order review

-> Payment , избирате как да платите , дебитна / кредитна карта или Пейпал 

– > Continue to order review , слагате отметка пред I have read and understood the terms and conditions, and acknowledge my right to cancel my order.

– >Proceed 

– >Ако плащате с карта / Visa, Maestro, Master/ попълвате, номер на картата, докога е валидна, името на притежателя на картата, както е изписано върху картата и CVV , това са последните три цифри на гърба на картата.

–> Pay now. 

Ако плащате през пейпал, си влизате в акаунта и извършвате плащането.

Малко допълнително инфо:

Четеца закупен от Англия, мери в ммол, ако поръчвате от немския сайт http://www.freestylelibre.de/  , може да се избира дали в ммол или в милиграми да мери.  Четеца се зарежда с юсб кабел като телефон, батерията издържа около 7 дни и пак зареждате. Това, което вълнува най-вече майките и татковците е поставянето на сензора.  Уточнявам, че не е болезнено. Сензора работи точно 14 дни и нито минута или ден повече.  След като поставите сензора, го стартирате с четеца и след 60 минути, ще можете да сканирате. Цената на стартовия пакет е около 340лв, както споменах това са четец и 2 сензора. След това цената на един сензор е около 120лв.

Ако поръчвате от немския сайт, там я няма стъпката да се приспада ДДС. Цената идва пак същата.

Полезно инфо за майки и татковци на дечица ползващи либре. Може да си въвеждате дозите инсулин в четеца през 0,5. Влизате в настройки / кръгчето в горния десен ъгъл/ Скролвате до най- долу Professional Options – > Yes ->Next -> кода е CAA1C – >done -> dose increment и избирате 0,5 unit вместо 1 unit.

Уточнявам,че Абот препоръчват либре за деца над 4  години.

След като поръчате и получите имейл, че пратката ви е изпратена, можете да си опишете пратката в сайта на Габко и да я следите. Влизате в транспортна услуга UK -> Описване на пратки и попълвате исканата информация там. Ще получавате имейл, че в техния склад има доставена пратка с ваше ID , ще ви информират в кой курс ще бъде натоварена пратката, кога се очаква да пристигне и т.н. И последно ще получите смс от куриера , който сте избрали, че имате доставена пратка. Доставката отнема, общо около 2 седмици.

Тук вмъквам ,че има и други транспортни фирми,  но Габко от доста години предлагат тази услуга и смея да твърдя , че са изключително коректна фирма. Лично аз използвам само тях! .

За хората живеещи в Англия или Германия, няма нужда от регистрация в Габко. Поръчват си до адреса в съответната държава.

Цени за доставка на Габко

Транспорт на стоки от UK до BG – 2.20 лева/кг.

Транспорт на стоки от DE до BG – 3.40 лева/кг.

Цената е актуална към 1.10.2016г., за най-точна информация посетете сайта на Габко

Към тези цени се добавя и таксата на куриера, който сте избрали да ви достави пратката, дали ще е до ваш адрес или до офис на куриера. Ориентировъчно плюс максимум около 5- 6лв. Таксата за Габко и куриер, се заплаща общо на куриера при получаването на пратката.