FullSizeRender2Искате да качвате данните от Декском четеца в интернет, но сте затруднени в избора на телефон. Ето няколко полезни съвета, как да изберете този , който ще ви свърши работа.
Телефонът/таблетът трябва да има OTG (usb in the go) или с други думи да може да захранва външно устройство, което в нашия случай е Декском четец.

 

 

-Необходим е Декском четец.

-Мобилен телефон /таблет.

OTG кабел с 90 градусов ъгъл, който по-трудно се пречупва.

IMG_5089

-Micro USB кабел

IMG_5090

FullSizeRender-1

Свържете посредством кабелите четеца и телефона. ОTG кабелът трябва да е в телефона, а micro usb кабелът в четеца.

ВАЖНО !!! Ако кабелите са обърнати, дори телефонът да поддържа OTG , няма да се осъществи връзка между устройствата.

Ако телефонът поддържа OTG на дисплея на четеца се появява зелена батерия, както когато се зарежда.  Реално, четецът се зарежда от батерията на телефона . Затова е изключително важно , преди да включите двете устройва за качване на данни, батериите на четеца и телефона да са напълно заредени.

FullSizeRender3

Когато използвате двоен кабел, няма значение, кой край ще е в четеца и кой в телефона.

FullSizeRender

След като намерите телефон идва проблемът, неговата батерия да издържа дълго време. Нормална батерия на телефон би издържала между 8-12 часа , когато той е свързан към четеца. Ако желаете и през нощта да качвате данните от четеца, трябва да си вземете резервна батерия за съответния модел телефон и външно зарядно за нея.

IMG_0015
Другият вариант е ако имате Андроид таблет , който през нощта да е вързан към WIFI и да качва данните.  Или когато сте си у дома.

IMG_5095

Тези, които търсят телефон за ползване с платка за Медтроник, трябва вместо четеца да сложат Usb flash memory stick и ако има светлинен индикатор , той да почне да свети при свързването.
Нямам налична флашка вкъщи, но скоро ще тествам и кача снимки.