Ако ползвате официалното приложение на Декском едно и преди това сте били на Декском G6 , бързо сте забелязали, че я няма така полезната Share опция в горния ляв ъгъл . Но благодарение на прекрасните програмисти в нашата общност вече има доста приложения , които помагат това да се промени .

Има няколко варианта за качване на данните :

1 – Използвайки официалното приложение на Dexcom One и follow опцията през Shuggah , zDrip(през Testflight) или xDrip4iOS (самостоятелно компилиране). Този вариант дава възможност за правене на рекламации , ако се случи сензорът или трансмитерът да са дефектни.

2 – Използвайки горните приложения като основен колектор на данни с възможност за калибриране . Тук стъпките са същите като при ( 1 )без включване на опцията за Follow Dexcom app и е необходимо да стартирате сензора .

1 – Следвайте стъпките в одициалноот приложение , за да свържете трансмитера и да стартирате сензора . След това отидете в приложението , което сте избрали да качване на данните. В случая снимките са от Shuggah и изберете средния прозорец Bluetooth .

Кликнете на плюсчето най-горе в дясно и изберете CGM от менюто,след това Dexcom и натиснете ОК.

На екрана ще се появи прозорец , където да въведете номера на трансмитера , след което натиснете жълтия бутон горе вляво SCAN , за да започне свързването с трансмитера .

След като програмата се свърже с трансмитера ще видите подобен екран, на който трябва да активирате отметката Follow Dexcom app . Тук може да следите и параметрите на вашия трансмитер като волтаж на батериите.

След като вече са се появили данни на основния екран Home , отидете в менюто Settings и изберете начина за споделяне на данни .

Те могат да бъдат чрез Найтскаут сайт или Dexcom сървър , като за целта е необходимо , да си изтеглите G6 приложението и да си направите акаунт , ако нямате такъв. След като го отворите натиснете точките горе вляво с надписа Share и натиснете ADD Follower , като на следващия прозорец напишете името и мейлът на човека, който искате да ви следва. Абв поща не става за покана на последователи . Моят съвет е да имате и Найтскаут сайт и Декском акаунт, за да може при евентуален проблем с някой от сървърите , вие да продължите да виждате кз .

Надявам се информацията да е полезна . Ако нещо съм пропуснала може да ми пишете на фен страницата във ФБ или да се присъедините към групата , като е изключителнмо важно да прочетете правилата и да отговорите пълно на въпросите .

Хриси