Основна информация за Декском и цени

Декском предлага два варианта за продължително наблюдение на кръвната захар G4 и G5.

Системата на Декском G4  се състои от три задължителни компонента:

  • трансмитерTransmitter-Only_G4
  • четец

 

 

 

 

 

 

 

  • сензор

09dexcom_seven_plus-3dexcom7plus-sensor

Системата на Декском G5  се състои от три задължителни компонента:

  • трансмитер с вграден Bluetooth ,който има възможност да се свърже директно към iPhone и/или четец едновременно.
  • четец и/или iPhone . Ако имате iPhone , закупуването на четеца е опция и имате възможност да качвате данните от сензора онлайн към сървърите на Декском или Найтскаут .
  • сензор

 

09dexcom_seven_plus-3dexcom7plus-sensor

Сензорът се поставя под кожата, като е желателно на място с повече подкожна мазнина. Фирмата производител препоръчва да се поставя на корема, но за доста дечица не е най-доброто място. Може да го поставяте също отзад на ръката, на крака или в горната част на дупето (любовни дръжки) . Кратко видео как се поставя сензорът може да видите тук.

Male_Belly_BlkRec

Трансмитерът се поставя върху сензора.  От менюто на четеца, се въвежда уникалният номер на трансмитера, за да може да прихваща сигнала. Серийният номер на трансмитера  може да намерите на кутията или на вътрешната му страна. Той се състои от общо 5 букви и цифри.

9059936556_17ec371ee8_b

След това от менюто се избира Старт сензор и се изчакват 2 часа, калибрира се и сензорът ще започне на показва кръвната захар.

* Очаквайте скоро информация , как се стартира G5 директно през телефона

Цени :

Най-ниската цена за Европа е в Чехия от фирма A.Import . Ако живеете извън България , погледнете списъка с дистрибутори на Декском и се свръжете с най-близкия до вас.

Трансмитер G4 – 300.00 USD

Четец G4 – 495.00 USD

Трансмитер G5 – 183.00 USD

Четец G5 – 380.00 USD – незадължителен, ако имате iPhone или съвместим Аndroid

1бр. сензор – 70.00 USD  ( над 40 броя цената е 69.50 USD )

Плащането става най-лесно с дебитна/кредитна карта, като няма такса превалутиране , когато се плаща в долари , нито фирмата таксува допълнително за този вид услуга.

Доставката до България с DPD ( Speedy)  е БЕЗПЛАТНА, като минималното количество за поръчка е :

  • 2 трансмитера
  • 1 трансмитер + 12 сензора
  • 20 сензора

Ако желаете да поръчате по-малко неща, тогава цената на доставката е 15.00 USD.

Гаранция:

G4 трансмитерът има гаранция 6 месеца от датата на фактурата, с която е купен.  За щастие животът му е почти двоен. Няма точно време, което ще работи, но е средно между 10-12 месеца.  След това батериите му могат да бъдат сменени и да се ползва оригиналният четец.
G5 трансмитерът има гаранция 3 месеца, от датата на фактурата , с която е закупен. За съжаление, животът му с четеца и/или официалната Декском програма за Android/iPhone e също толкова. След тези 112 дни , трансмитерът може да се ползва до 6 месеца със съвместим Андроид телефон или iPhone 5s и нагоре. След смяна батериите на G5 той може да се ползва  със съвместим Андроид телефон и xDrip+ програма или iPhone и програма Spike .
При желание ползващият сензор, може от самото начало да не използва официалната програма, а директно xDrip+ или Spike .

Четецът има гаранция 12 месеца от датата на фактурата, с която е купен. За съжаление,  често дават дефекти и се налага подмяната им. Транспорта в двете посоки се плаща от клиента, но може да се комбинира с  поръчка и да се спести разходът в едната посока.

Сензорът е сертифициран да работи 7 дни. Ако през този период четецът даде грешка Sensor Failed , фирмата безплатно заменя сензора с нов. Но транспортът отново се плаща, затова е най-добре да се комбинира.
След изтичане на тези 7 дни, сензорът може да се рестартира. Това е най-хубавото му преимущество. Четецът си мисли, че има нов сензор, а той всъщност е същият. Продължителността на живот при всеки организъм е различна и варира от 14 до 35 дни.

Ако желаете да си поръчате Декском от Чехия, вижте този линк или питайте в Найтскаут България !

 

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Ich moechte einen Empfaenger bestellen.
    Wir wohnen in Deutschland.
    Ich moechte wiessen ,ungefaehr wie viel kostet alles komplekt mit den Lieferung? Und auch wie genao leuft die bestellung und ,ob er Garantie hat.
    Herzlichen Gruesse Hami Yosifov -Danke in Voraus
    Здравейте , бих искал да знам колко ще ми струва ,ако си поръчам четеца от вас и искам съответно да знам колко ще ми излезе общо всичко и как да си го закупя и дали е със гаранция .
    С най искрени пожелания Хами Йосифов

    • Dear Hami,
      excuse me for the late reply.
      Have you tried to contact directly the Czech company Aimport in order to deliver the Dexcom to Germany ?
      Everything i order has a warranty trough Aimport – 7 days for the sensor, 6 months for the transmitter and 12 months for the receiver.

Leave a Reply