Стартиране на нов Dexcom G6 сензор с Xdrip+ 

Няма нужда да махате или слагате всеки път разни отметки. Оставете всички отметки включая и Restart Sensor да бъдат отметнати.

Важни стъпки при смяна на сензор:

  • Избирате Stop sensor и следите статуса във System Status. Изчаквате статуса да стане Stopped.
  • Ако започне да ви иска две калибрации, отивате и давате отново Stop Sensor и пак следите статуса. Съветвам когато статуса стане Stopped, едва тогава да започнете да поставяте новия сензор.
  • Преди даване на Start Sensor отново се убедете че статуса е Stopped преди това!
  • След стартиране и въвеждане на кода на сензора следва период на 2ч загряване. Проверете статуса който от този момент нататък в продължение на 2ч трябва да стои Warming up!
  • След 2 часа захарта се появява автоматично (ако сте отметнали Go on without calibration в настройките преди това). По някое време след това – може час-два или повече да измерите и калибрирате. Ако имате съмнения може и веднага, но след като вече се е появила захар в xDrip+.

През тези 27 дни съм калибрирала 2-3 пъти в началото докато влезе в час. След това може би веднъж на 7 дни ако забележя някаква разлика. Мерех с глюкомер само ако имам съмнения за хипо или при хипер и мога да кажа че при хипо сензора бе доста точен. При хипер даваше отклонения 1-2 ммол, но така или иначе дали 16 или 14,5 не е от голямо значение когато захарта стои високо дълго време. В повечето случаи сензора показваше по-високо от реалната.

Не се калибрира в такива случаи! Калибрации правя само сутрин рано на равна нормална захар!

Относно Errors които се появяват в статуса:

  • Този статус се появява когато има хаотични измервания – онези които при G5 изглеждат като НЛО.
  • За Андроид АПС е по-добрия вариант също, защото в такъв момент си довършва последния временен базал и преминава на основни базали на помпата. Когато се появи измерване на захарта SMB вкарва необходимата корекция или спира базала в зависимост от стойността на кр. захар. Това обърква много по-малко програмата отколкото постоянното вариране на захарта с по 2-3-5-10 ммол.
  • Ако се появят Errors в първите 10 дни от живота на сензора се прехвърлете на официалното приложение и направете снимки на статус, грешки, време на стартиране на сензора и LOT номер, които да изпратите на техническата поддръжка на Dexcom. В имейла оставете телефон на който да се свържат с вас. За съжаление до тук единствените успешни рекламации мисля че са само след разговор по телефона с Dexcom UK. Това означава че или вие или трябва да намерите някой който да говори свободно английски и да отговори на въпросите по телефона.
  • Ако грешките се появят при 10+ дни на сензора НЕ започвайте с рестарт на сензор и подобни. Чакайте, разтривайте много здраво мястото около сензора и пийте вода. Това е единственото което може да ви помогне.